İNCİLER SINIFI MONTESSORİ ÇALIŞMASI- KOKU TÜPLERİ

IMG_1037İNCİLER SINIFI MONTESSORİ ÇALIŞMASI- KOKU TÜPLERİ (BAHARAT KOKULARI)

Beş duyu organımız bizlerin dünyaya açılan pencereleridir. İnsan beyni hayatının ilk yıllarında ne kadar çeşitli dokularla, tatlarla, seslerle, görüntülerle ve kokularla tanışmış ise o kadar gelişkin olur. Bir çocuk sadece çevresinin elverdiği veya tesadüfen maruz kaldığı kadar bu beş duyu organını kullanırsa keşfedemediği sonsuz duyudan habersiz bir zihin yapısına sahip olur. Böylece zihinsel temel fonksiyonları kısırlaşır. Tanımak ve farklılıkları ayırt etmek, bütünleştirmek ve soyutlaştırmak, eşleştirmek, gruplamak ve tasnif etmek aynı, özelliklerde seriler yapmak duyu organlarının egzersizidir.Montessori duyu materyallerinden bir tanesi de koku tüpleridir.Montessori koku tüpleri içerisine belirgin kokular konulmuş 6 çift tüpten meydana gelmektedir.Amaç koku duyusunu geliştirme ve hassaslaştırmaktır.Vanilya,tarçın,nane,limon,karanfil,kahve kokuları kullanılır.Eşleme yapılabilmesi ve hata kontrolü adına mutlaka etiketleme yapılması gerekir.Çalışma bir sıradaki kokunun aynısını diğer sırada bulup altındaki etiketlerden kontrol edilerek ilerliyor.Böylece kokuları eşleştirmiş oluyoruz. 🙂

MALZEMELER

6 Tane Baharatlık

Çeşitli Baharatlar

Eşleştirme Etiketleri

Pamuk

 

YAŞ

2.5-3

 

KAZANIMLAR

-Duyuya Yoğunlaşma

-Eşleşirme

-Sorumluluk

-İnce Motor Becerileri

-Sosyal Gelişim

IMG_1037IMG_1038

IMG_1028 IMG_1029 IMG_1030 IMG_1031 IMG_1032 IMG_1033 IMG_1034 IMG_1035 IMG_1036 IMG_1039 IMG_1040 IMG_1041 IMG_1042

No Comments

Enroll Your Words

To Top